0

Dag 5

Daarrrr zijn we weerrrrrr…!! Over vandaag stond in het routeboek: “Voornamelijk landwegen, stukken van het world cup mountainbike parcours en door natuurmonumenten onderhouden kombochtjes”. Klinkt lekker, klinkt te doen en zo was het ook. Of zouden wij opeens ECHT wereldniveau hebben opgedaan? Ieg zaten er een paar kuitenbijtertjes aan het begin, daarna werd het voornamelijk vlak met kleine heuveltjes die je op kracht en snelheid wel oprolt – met name het middenstuk was lekker raggen en sturen door het bos! Brrrroemmm!!!

Qua supporters was het weer fantastisch: halverwege de route stonden vader en moeder Andries langs de kant met taart want JACQUES WERD VANDAAG 33!!! Bij aankomst na 108 kms stonden ook Jacques’ eigen ouders klaar met taart, evenals ‘Ons Caatje’ – dat was een boel slagroom op het bier dat we, 6 kms voor het einde, met Jacq gedronken hadden om zijn verjaardag en de vierde zomerdag van 2011 te vieren.

Wat betreft ouders die klaarstaan voor hun kroost moeten ook nog vermeld worden ELTJO DIJKEMA die iedere dag onze caravan van start naar finish sleept EN droge schoenen plus truien klaarhangt aan knaapjes die hij daar speciaal voor meenam – wij stoppen onze kleren gewoon in de bananenbak. Dan is daar ook nog GERARD BRINK die vrijwilliger is bij de ontbijtploeg: iedere dag om 5 uur op en met een gezellig gezicht bij de ham / kaas bak. Zelfs NU komt hij mij een kopje thee brengen!!

Ofwel, weer een erg mooi dagje, misschien wel iets te makkelijk, want Ramon viel er letterlijk bij in slaap. We namen aan 30 kms per uur een stukje asfalt dat kennelijk te lang gewoon rechtdoor ging om de aandacht vast te houden van de man die in volle downhill te herkennen is aan het geluid van brekend hout, het wegvlieden van doodsbange eekhoorns en angst op de gezichten van door hem gepasseerde mtb-ers. Deze man dus, die na zo’n afdaling volkomen zen en ongedeerd beneden komt, smakte nu dus zonder een andere reden dan pure verveling tegen de straat. Gelukkig maar dat meneer 2 kilo weegt en behalve een paar schaafwonden niets overhield aan deze wake up call.

Dank weer ook voor alle warme berichten, tschussi!!!

Eltjo en de Chateau

Biertje onderweg voor Jacque's verjaardag

Verjaardagsvisite voor Jacq