0

Dag 6

Messieurs, mesdames… partir c’est mourir un peu: we zitten alweer voor de laatste keer op de Duchenne camping en verdomd we gaan het missen. Natuurlijk is het zometeen best luuks om een eigen douche te hebben, de beurse billen in een bureaustoel te parkeren en anderszins weer een toffe meneer te zijn. Maar de sfeer hier is onvergetelijk en ontroerend goed: afgetrainde atleten met geoliede, geschoren en volgens mij kunstmatig gebruinde benen zitten om de barbeque met kinderen in een rolstoel, opa’s en oma’s die zijn komen kijken en bijvoorbeeld de DJ of iemand anders die aan kwam waaien. Dit reizende circus kent werkelijk een schokkend gebrek aan chagrijnige gezichten, en da’s verfrissend voor wie wel eens een trammetje pakt in Amsterdam. We gaan dit onthouden!!!

Over uw Amsterdammertjes gesproken, hoe verliep hun doe-vakantie vandaag? Nou dat ging gesmeerd, letterlijk en figuurlijk. Het parcours was wel lang (120 kms) maar niet zwaar, we vlogen er zo overheen en waren vroeg tuus. Uiteraard dook Ramon wel weer even met zijn kanis in de blaadjes, maar de ‘Schrik der eekhoorns’ hield er opnieuw niets aan over. Steiler dan de pukkels in het parcours is inmiddels wel het relief in onze broek. De combinatie van zes dagen zweten op 10 cm. zadel en een hygiene die naar middeleeuwse standaarden middelmatig is, resulteert inmiddels in een flinke portie herenleed die bestreden wordt met een gulle vinger uierzalf in de morgen en Sudo creme (ja moeders, zien jullie onze kadetjes weer voor je?) voor het slapen gaan. Jacques is sinds twee dagen vaste klant bij het billenspreekuur van de EHBO, waar hij beplakt wordt met door de NASA ontwikkelde kunsthuid, die VEEL beter schijnt te werken dan die ouderwetse biefstuk waarmee Raas en Kneet 10 touretappes wonnen. U ziet: het ontbreekt ons aan niets!

Morgen de laatste etappe met finish tussen 3 en 5 in Nijmegen! ‘t Zal pijn doen, niet bij de zeem maar in het hart!!!

Hartelijke groeten van uw rollende amigo’s van FC Sam!

De FC in de koers!

Finish

Hekje