Route & Organisatie

Duchenne Heroes is een uniek evenement dat schitterende MTB tracks in vier landen aan elkaar verbindt. De traditie leert ons dat er wordt gestart in Wiltz, Luxemburg en gefinished in Park Brakkenstein Nijmegen.  

Route & GPS
De route gaat door Luxemburg, België, Duitsland en Nederland. Langs welke route we precies zullen rijden is nu nog niet bekend. Een week voorafgaand aan de tocht krijgen we een digitaal routeboek.

In dit digitale boekwerk worden alle routes uitgebreid beschreven, met kaarten en schema’s. We rijden de tocht vervolgens met ondersteuning van een GPS.

Hierdoor zijn we ook letterlijk te volgen via internet! Meer informatie hierover volgt nog.

Een ‘gewone’ dag tijdens Duchenne Heroes
‘s Morgens beginnen we vanzelfsprekend met een stevig ontbijt. Nadat we vervolgens onze tent hebben afgebroken stappen we op de fiets (zonder tent trouwens) op weg naar het eerste checkpoint.

Iedere dag zijn er twee check points waar we kunnen eten, repareren, uitrusten, opladen, etc. Uiteindelijk bereiken we een nieuwe slaapplek waar voor ons een heerlijke maaltijd staat te wachten.

Verdere activiteiten om de dag vol te maken zijn het opbouwen van onze tent, het schoonmaken en wellicht repareren van onze fietsen en het vertellen van grote verhalen aan de andere teams. Daarnaast is er een internetcafé, een ‘gewone’ bar en kunnen we massages krijgen bij blessures. (Heerlijk, maar toch maar hopen dat dat niet nodig is…)

Een blik op een stukje van een Duchenne campingsite

De organisatie
Zo’n ‘gewone dag’ waarop ongeveer 300 man fietst en gebruikt maakt van alle faciliteiten en services, vraagt nogal wat van de organisatie. Deze bestaat dan ook uit een flink aantal vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles in de spreekwoordelijke kannen en kruiken is.

Om een beeld te schetsen… er zijn twee grote trailers om alle spullen te vervoeren, van fietswerkplaats tot tenten en eten. We kunnen zelfs onze kleding laten wassen en noodreparaties aan onze fietsen laten uitvoeren, op het moment dat wij weer energie opdoen voor de volgende rit.

Meer informatie is te vinden op www.duchenneheroes.nl